Fanyar, érdekes íze miatt más fűszerekkel ritkán kombinálják. Levesek, saláták, főzelékek, sültek, káposztás, burgonyás, sajtos, túrós ételek, kolbászfélék, körözöttek, puha sajtok, péksütemények, pogácsák ízesítője; a savanyúságok és a savanyú káposzta elengedhetetlen fűszere.
A köménynek bélfertőtlenítő, baktérium- és gombaölő hatása van. Elősegíti a gyomornedv-elválasztást, s ennélfogva enyhítheti a nehéz emésztés okozta fájdalmakat. Jótékony hatással van a levegőnyelésre, a felfúvódásra és a bélgörcsökre. Étvágygerjesztő, gyomorerősítő, szélhajtó, görcsoldó hatása miatt belsőleg is ajánlott.
ELSŐDLEGES ELŐNYÖK:
- Sokféle ételhez remekül illik
- Meleg aromájáról és karakteres aljegyeiről ismert
HASZNÁLATI MÓDOK:
- Különféle ételekhez adva melengető ízhatást kelt
- Mindennap igyon egy csepp kömény esszenciális olajat vízhez adva
- Tartsa a többi fűszerrel egy helyen, hogy főzés közben mindig kéznél legyen
HASZNÁLATI UTASÍTÁS: Belsőleg: Csak hígítva alkalmazza. Ne vegyen be naponta egy cseppnél többet.
FIGYELMEZTETÉS: Csak ételek ízesítéséhez. Gyermekektől elzárva tárolandó. Kerülje a szemmel és nyálkahártyával való érintkezést.
Jogi nyilatkozat: Ezeket a kijelentéseket az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság nem értékelte. Ez a termék nem alkalmas betegségek diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére.